Stofwisseling

De stofwisseling, of ook wel het metabolisme genoemd, is het geheel van biochemische processen die plaatsvinden in het menselijk lichaam. Enzymen spelen daarbij een belangrijke rol.
De stofwisseling omvat processen die zorgen voor onder andere opbouw van weefsels en spieren, het onderhoud van weefsels, en natuurlijk ook voor de energievoorziening van het lichaam.

Bij MCAD deficiŽntie gaat het fout bij de energievoorziening, en meer bepaald bij de afbraak van vetten.

In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe de vetverbranding werkt. MCAD deficiŽntie is immers een probleem met een bepaald enzym dat gebruikt wordt in de vetverbranding.
Lees meer over vetverbranding >

Carnitine is een stof die een belangrijke rol speelt in de vetverbranding en waar elke patiŽnt met MCAD deficiŽntie wel eens mee te maken krijgt.
Lees meer over carnitine >

Tenslotte wordt elke patiŽnt met MCAD deficiŽntie op het hart gedrukt niet te lang te vasten. Er zijn verschillende processen die in het lichaam gebeuren na een maaltijd, ik heb dit de honger-respons genoemd. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd welke processen dat precies zijn, en waarom het op een gegeven moment fout gaat bij een patiŽnt met MCAD deficiŽntie.
Lees meer over honger-respons >

 
De informatie op deze website is een synthese van informatie die publiek toegankelijk is op andere websites, en van informatie uit boeken die vrij te koop zijn.
De inhoud van deze website werd gevalideerd door een arts gespecialiseerd in metabole aandoeningen. Om de identiteit van mijn dochter te beschermen, wordt ook zijn identiteit verborgen gehouden. Zie ook hier.
Contacteer altijd uw eigen arts in geval van vragen!

Deze pagina werd het laatst gewijzigd op 28 mei 2011